ΑΡΧΙΚΗ Εταιρικό Προφίλ Πιστοποιητικά SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
Ακρυλικά » Decouflex » DECOUFLEX

Περιγραφή
DECOUFLEX

Στεγανωτικό Υλικό 1 Συστατικού Ακρυλικής βάσης Νερού για Προστασία Υποστρώματος

_________________________________________________________

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Decouflex είναι ενός συστατικού στεγανωτικό επαλείψιμο υλικό, από ακρυλικό πολυμερές. Μετά την ωρίμανση σχηματίζει ανθεκτική μεμβράνη μεγάλης ελαστικότητας και ανακλαστικότητας (λευκό). Ελέγχθηκε από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων – Τμήμα Δομικών Υλικών & Στοιχείων  (ΕΚ 3β) σύμφωνα με το πρότυπο ASTM 412 για τον προσδιορισμό ελαστικότητας και έγινε δοκιμή υδατοπερατότητας κατά DIN 1048 και η ανακλαστικότητά του μετρήθηκε κατά Lambda 19 / Perkin Elmer στην περιοχή του ορατού φωτός στο 86% .

ΧΡΗΣΕΙΣ

Ο καλός καθαρισμός της προς στεγάνωση επιφάνειας εξασφαλίζει το 80% της επιτυχούς εφαρμογής.  Στεγάνωση προσπελάσιμων επιφανειών, δωμάτων.  Προστασία κάθετων κεκλιμένων και οριζόντιων επιφανειών από σκυρόδεμα, κονίαμα, πλάκες ελενίτ, μεταλλικές επιφάνειες, ξύλο, κεραμίδια κ.α. Προστασία για ασφαλτικές μεμβράνες (ενώσεις- ραφές, δύσκολα σημεία, σταθεροποίηση & προστασία ψηφίδας κ.λπ). Το καταλληλότερο υλικό για προστασία της πολυουρεθάνης.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά την προς στεγάνωση επιφάνεια. Αραιώνουμε το Decouflex με 15-20% με νερό, ανακατεύουμε καλά και εφαρμόζουμε το πρώτο χέρι με ρολό, βούρτσα, πινέλο ή ψεκασμό. Για το δεύτερο χέρι αραιώνουμε το Decouflex 5% με νερό ή αυτούσιο και το εφαρμόζουμε.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οπλισμό(λινάτσα, ϋαλοϋφασμα, ϋαλόπλεγμα) εφαρμόζοντας και τρίτη στρώση Decouflex (αυτούσιο).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

α/α Δοκιμή Αποτέλεσμα
1 Χρώμα Λευκό ή κεραμιδί
2 Οσμή Χαρακτηριστική
3 Περιεκτικότητα σε στερεά 65%w/w
4 Πυκνότητα 1.2kg/l
5 Περιεκτικότητα σε υγρασία 35%w/w
6 Ιξώδες 5490cP (spl.3, 25oC, 20rpm)
7 Υδατοπερατότητα (DIN 1048/91) Μάρτυρας   85mm (1atm,1day)   –    Χωρίς διείσδυση
8 Ελαστικότητα 755%
9

Ανακλαστικότητα (Lambda 19 / Perkin Elmer)

[έλεγχος για μήκος κύματος 300nm - 2500nm με βήμα 1nm]
Στην περιοχή εγγύς υπερύθρου φάσματος, R=80%
Στην περιοχή ορατού φάσματος, R=86%
Στην περιοχή φάσματος μεταξύ 300 και 2500nm, R=80%
10 Αντοχή σε καιρικές μεταβολές Δεν παρουσίασε ρωγμές ή φλύκταινες μετά από 1000 ώρες
11 Θερμοκρασία λειτουργίας (-20) / (80)ºC Δεν παρουσιάζει ροή ή αποκόλληση. 
12 Αντοχή σε χημικά Πολύ καλή αντοχή σε αραιά όξινα & αλκαλικά διαλύματα, γράσα, έλαια, πετρέλαιο κλπ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Ελάχιστη θερμοκρασία υποστρώματος +5ºC. Η επόμενη στρώση πρέπει να εφαρμόζεται όταν η επιφάνεια δεν κολλάει, (ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία του χώρου~24h).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 

Τα  εργαλεία  καθαρίζονται με νερό όταν το υλικό είναι ακόμη σε υγρή μορφή. Όταν το υλικό σκληρύνει, απομακρύνεται μόνο με μηχανικά μέσα.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε επαφή με τα μάτια να χρησιμοποιείται άφθονο νερό. Τα χέρια να πλένονται με νερό και σαπούνι. Για περισσότερες πληροφορίες ασφαλείας ζητήστε το φύλλο δεδομένων ασφαλείας του υλικού (M.S.D.S.) δείξατε το δοχείο ή ετικέτα.


ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Σε υγρή μορφή μολύνει το νερό. Η διαχείρισή του ως απορρίμματος να είναι σύμφωνη  με τους ισχύοντες κανονισμούς. Να μην απορρίπτεται στο αποχετευτικό σύστημα. Δεν είναι τοξικό.


ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Το Decouflex διατίθεται σε δοχεία των 1, 5, 10 και 20 kg και κατόπιν παραγγελίας σε βαρέλια των 180, 200 ή δεξαμενή 1000 l kg.

 
SSL Certificates