ΑΡΧΙΚΗ Εταιρικό Προφίλ Πιστοποιητικά SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
Υβριδικά » Decoupol hybrid » DECOUPOL HYBRID

Περιγραφή

DECOUPOL HYBRID

(ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΕΠΑΛEΙΦΟΜΕΝΟ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΒΑΣΕΩΣ)

_________________________________________________________________

Περιγραφή
Το DECOUPOL HYBRID είναι ένα στεγανωτικό επαλειφόμενο, υδατικής / υβριδικής βάσης, οικολογικό, στεγανωτικό υλικό. Παράγει αξιόπιστη ελαστική προστατευτική μεμβράνη.
Το DECOUPOL HYBRID σχηματίζει κατά την εφαρμογή του μια 100% στεγανωτική, υδρόφοβη, ελαστομερή μεμβράνη υψηλών αντοχών στις καιρικές μεταβολές, που προστατεύει το υπόστρωμα αποτελεσματικά.
Το DECOUPOL HYBRID αποτελείται από πολϋουρεθανικές ρητίνες υδατικής διασποράς, τροποποιημένες με ειδικές ακρυλικές στεγανωτικές διασπορές, σε αναλογία 50:50.
Ιδιότητες-Πλεονεκτήματα
- Εύκολη & οικονομική εφαρμογή (χωρίς διαλύτες, ενός συστατικού, έτοιμο προς χρήση)
- Κατά την εφαρμογή πολυμερίζεται και δημιουργεί μια ενιαία ελαστική υδρόφοβη μεμβράνη χωρίς αρμούς.
- Παρέχει διαπερατότητα στους ανερχόμενους υδρατμούς, αφήνει το υπόστρωμα να αναπνέει.
- Διατηρεί τις μηχανικές του ιδιότητες σε θερμοκρασίες από  -15o C έως +70o C.
- Υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία.
- Παρέχει εξαιρετική πρόσφυση σε όλες τις δομικές επιφάνειες.
- Γεφυρώνει μικρορωγμές - Η επιφάνεια παραμένει βατή - Παρέχει προστασία από UVA & UVB.
- Σε περίπτωση ζημιάς στην μεμβράνη, μπορεί πολύ εύκολα να επισκευασθεί τοπικά σε λίγα λεπτά.

Χρήσεις
- Το DECOUPOL HYBRID χρησιμοποιείται για μακροχρόνια στεγάνωση σε:
Ταράτσες  - Δώματα - Στηθαία - Υδρορροές - Ελενίτ - Γυψοσανίδες - Λαμαρίνες, κλπ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

α/α

Ιδιότητα Αποτέλεσμα Μέθοδος Δοκιμής
1 Σύσταση

Υβριδικό συστημα διασπορών

Πολυουρεθάνης (PUD) / Ακρυλικού (ACRYL)

 
2 Πυκνότητα 1250 gr/lt ASTM D1475
3 Επιμήκυνση θραύσης > 400 % ASTM D 412
4 Αντοχή στον εφελκυσμό > 1,5 N/ mm 2 ASTM D 412
5 Διαπερατότητα υδρατμών > 15 gr/m2/ημέρα ISO 9932:91
6 Αντίσταση σε πίεση νερού Καμία διαρροή DIN EN 1928
7 Πρόσφυση σε σκυρόδεμα >1,5 N/mm2 (καταστροφή σκυροδέματος) ASTM D 903
8 Σκληρότητα (Κλίμακα Shore A) 50 ASTM D 2240
9 Θερμοκρασία εφαρμογής 5oC έως 35oC Συνθήκες: 20o C, 50% RH
10 Χρόνος μερικής βατότητας 3-6 ώρες
11 Χρόνος πολυμερισμού 12-36 ώρες
12 Χρόνος τελικού πολυμερισμού 7 ημέρες

Εφαρμογή
Προετοιμασία υποστρώματος

Η προσεκτική προετοιμασία της επιφάνειας είναι πάντα σημαντική για την παραγωγή καλά συγκολλημένης μεμβράνης ώστε να έχουμε μεγάλη ανθεκτικότητα και άριστο αποτέλεσμα.
Η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή, στεγνή και χωρίς σαθρά, απαλλαγμένη από κάθε ακαθαρσία η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την συγκόλληση της μεμβράνης. Αφαιρέστε όλα τα σαθρά τμήματα. Το νέο σκυρόδεμα χρειάζεται να ωριμάσει για τουλάχιστον 28 ήμερες. Η περιεκτικότητα σε υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 6%. Οι παλιές επιστρώσεις, ακαθαρσίες, λίπη, φυτικοί οργανισμοί και σκόνες πρέπει να αφαιρεθούν με την βοήθεια λειαντικού μηχανήματος (τριβείου). Οι οποιεσδήποτε ανωμαλίες της επιφάνειας πρέπει να λειανθούν. Οτιδήποτε σαθρά τμήματα ή σκόνες από την λείανση πρέπει να αφαιρεθούν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη πλύνετε την επιφάνεια με νερό τουλάχιστον 48 ώρες πριν την εφαρμογή.

Επισκευή ρωγμών και αρμών διαστολής:
Η προσεκτική σφράγιση υπαρχόντων ρωγμών ή αρμών είναι εξαιρετικά σημαντική για την μακροχρόνια στεγάνωση της επιφάνειας.
Καθαρίστε τις ρωγμές από σκόνες, υπολείμματα ή άλλες ακαθαρσίες. Γεμίστε τις ρωγμές με την μαστίχη αρμών HYDROSEAL. Στην συνεχεία απλώστε τοπικά αρκετό στεγανωτικό υλικό DECOUPOL HYBRID, και όσο είναι ακόμα υγρό ενισχύστε το με ένα κατάλληλα κομμένο κομμάτι γεωύφασμα πλάτους 20 cm καλύπτοντας  την ρωγμή. Πιέστε το γεωύφασμα με ένα μεταλλικό ρολό μέσα το υγρό να ποτίσει. Στη συνεχεία απλώστε από πάνω αρκετό στεγανωτικό υλικό DECOUPOL HYBRID, μέχρι να παρουσιασθεί πλήρης κορεσμός του γεωϋφάσματος.
Καθαρίστε τους αρμούς διαστολής και τους αρμούς ελέγχου από σκόνες, υπολείμματα ή άλλες ακαθαρσίες. Εάν ο αρμός είναι πολύ μικρός, χρησιμοποιήστε μηχανικό κοπτικό μηχάνημα για την διάνοιξη του στο προβλεπόμενο μέγεθος. Ο προετοιμασμένος αρμός διαστολής πρέπει να έχει ένα βάθος 5-15mm. Η αναλογία πλάτους/βάθους του αρμού διαστολής πρέπει να είναι 2:1. Με ένα πινέλο, απλώστε στεγανωτικό υλικό DECOUPOL HYBRID πλάτους 20 cm κεντραρισμένο πάνω και μέσα στον αρμό. Τοποθετήστε μία λουρίδα γεωύφασμα πάνω στο υγρό στεγανωτικό και με ένα κατάλληλο εργαλείο πιέστε το γεωύφασμα βαθιά μέσα στο αρμό, μέχρι η εσωτερική επιφάνεια του αρμού να είναι πλήρως καλυμμένη με το γεωύφασμα. Απλώστε πάνω στο γεωύφασμα αρκετό στεγανωτικό υλικό DECOUPOL HYBRID, μέχρι κορεσμού. Εν’ συνεχεία τοποθετήστε μέσα στον αρμό ένα κατάλληλο κορδόνι πολυαιθυλενίου και γεμίστε το υπόλοιπο κενό του αρμού με το αρμοσφραγιστικό HYDROSEAL. Αφήστε το για 12 ώρες να πολυμερισθεί.
Αστάρωμα
Ασταρώστε απορροφητικά υποστρώματα όπως σκυρόδεμα, τσιμεντοκονιάματα, ξύλο, κλπ με το DECOUPOL HYBRID αραιωμένο με νερό 10-20% στο πρώτο χέρι και μόνο εάν και εφόσον το υπόστρωμα δεν είναι σαθρό και δεν έχει ανοδική υγρασία

Ενίσχυση σε κρίσιμα σημεία
Ενισχύστε προσεκτικά με γεωύφασμα όλα τα κρίσιμα σημεία όπως ενώσεις τοιχίου - δαπέδου, εξόδους εξαερισμών και σωληνώσεων, στηρίγματα κεραιών - ηλιακών κλπ. Για να γίνει αυτό απλώστε πάνω στο υγρό DECOUPOL HYBRID ένα κατάλληλα κομμένο κομμάτι γεωύφασμα και πιέστε το με ένα μεταλλικό ρολό να ποτίσει. Εν’ συνεχεία απλώστε πάνω στο γεωύφασμα αρκετό DECOUPOL HYBRID, μέχρι κορεσμού.
Εφαρμογή της κύριας στεγανωτικής μεμβράνης
Ανακατέψτε καλά το DECOUPOL HYBRID πριν την χρήση. Αδειάστε αρκετό DECOUPOL HYBRID πάνω στην προετοιμασμένη και ασταρωμένη επιφάνεια και απλώστε το με ρολό ή βούρτσα. Συνεχίστε κατ’ αυτόν τον τρόπο μέχρι να καλυφθεί πλήρως η προς στεγάνωση επιφάνεια.
Μετά 6-18 ώρες απλώστε μια δεύτερη στρώση DECOUPOL HYBRID σταυρωτά. Εάν κριθεί απαραίτητο, απλώστε μια τρίτη στρώση DECOUPOL HYBRID σταυρωτά.
Για κάλυψη μεγάλων επιφανειών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ψεκαστικό Airless Spray για την εφαρμογή.

ΣΥΣΤΑΣΗ: Συνιστούμε ενίσχυση του DECOUPOL HYBRID με γεωύφασμα σε ολόκληρη την επιφάνεια προς στεγάνωση.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ: Μην εφαρμόζετε το DECOUPOL HYBRID σε αρνητικές θερμοκρασίες ή όταν επίκειται βροχή ή παγετός κατά το επόμενο εικοσιτετράωρο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην απλώνετε το DECOUPOL HYBRID σε πάχος μεγαλύτερο των 0.5 mm ανά στρώση. Για άριστα αποτελέσματα, η θερμοκρασία κατά την επίστρωση και την σκλήρυνση πρέπει να είναι μεταξύ 5o C και 35o C. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν την σκλήρυνση, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες την επιταχύνουν. Η υψηλή υγρασία μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Κατανάλωση
1–1,5 kg/m2 (0,8–1,2 λίτρα) εφαρμοσμένο σε δύο ή τρεις στρώσεις.
Συνιστούμε την εφαρμογή του DECOUPOL HYBRID, ενισχυμένο είτε τοπικά είτε σε ολόκληρη την επιφάνεια με γεωύφασμα.

Συσκευασία – Χρωματισμοί - Αποθήκευση
      Το DECOUPOL HYBRID παραδίδεται σε δοχεία των 13kg (10.4liter), και 1kg (0.8liter). Τα δοχεία πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγνούς και δροσερούς χώρους το ανώτερο για 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Προστατέψτε τα δοχεία από την υγρασία και το ηλιακό φως. Θερμοκρασία αποθήκευσης: 5o -35o C. Το προϊόν πρέπει να παραμείνει στα αυθεντικά, μη-ανοιγμένα δοχεία, φέροντας το όνομα του παραγωγού, την περιγραφή του προϊόντος, τον αριθμό παραγωγής και την ετικέτα προφύλαξης. Το DECOUPOL HYBRID διατίθεται σε λευκό και κεραμιδί.

Μέτρα ασφαλείας
Κρατήστε το μακριά από παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια χρήσης του προϊόντος ζητήστε και μελετήστε το φυλλάδιο ασφαλείας ( M.S.D.S.).

 _____________________________________________


Επιφύλαξη: Οι ανωτέρω παρεχόμενες πληροφορίες είναι βασισμένες στις μέχρι σήμερα γνώσεις μας και δεν αποτελούν Πιστοποιητικό του προϊόντος αφού το αποτέλεσμα εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο και τις μεθοδολογίες του εκάστοτε εφαρμοστή. Σκοπός μας είναι η γενική ενημέρωση του χρήστη και η παροχή πληροφοριών σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του υλικού. Η παραγωγός εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για παράνομη ή ακατάλληλη χρήση του προϊόντος. Το παρόν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας ΑΒ.ΙΠ Ε.Π.Ε. και παραχωρείται για ενημέρωση μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου. Απαγορεύεται η αλλοίωση στοιχείων του παρόντος χωρίς  προηγούμενη έγκριση από την εταιρεία. 

 
SSL Certificates