ΑΡΧΙΚΗ Εταιρικό Προφίλ Πιστοποιητικά SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
Πολυουρεθανικά » Hydroseal » HYDROSEAL

Περιγραφή

HYDROSEAL

(Πολϋουρεθανικό Σφραγιστικό ενός συστατικού - Οριζόντιων & Κάθετων Αρμών "ΘΙΞΟΤΡΟΠΙΚΟ")

_________________________________________________

 

Περιγραφή :  Σφραγιστικό υλικό ενός συστατικού με βάση την πολϋουρεθάνη σε μορφή θιξοτροπικής πάστας, το οποίο μετά την επαφή του με τον ατμοσφαιρικό αέρα μετατρέπεται σε ελαστική και συνεκτική μάζα.

Χρήσεις: Συνιστάται για σφραγίσεις και συγκολλήσεις μεταξύ ομοειδών και ετεροειδών υλικών σε κλασικά Κτιριακά και Τεχνικά Έργα, Προκατασκευασμένα, Βιομηχανικές εφαρμογές, Εσωτερική διακόσμηση κλπ.
Έχει πρόσφυση στα περισσότερα υποστρώματα των κτιριακών κατασκευών: κεραμικά, τσιμέντο, γυαλί, ξύλο, λαμαρίνα κλπ.

Ιδιότητες & Πλεονεκτήματα:
- Ενός συστατικού, πολύ εύκολο και οικονομικό στην χρήση.
- Ελαστική συμπεριφορά και υψηλή μηχανική αντοχή.
- Ικανότητα πρόσφυσης σε ετεροειδή υλικά. (σκυρόδεμα, ξύλο, μάρμαρο, αλουμίνιο, χάλυβα, κεραμικά, γυψοσανίδες, κλπ.)
- Πολύ καλή αντίσταση σε μικροοργανισμούς και σε διάφορα αραιά χημικά διαλύματα.
- Καλή αντοχή στη γήρανση (UV ακτινοβολία και υγρασία).
- Μηχανική αντοχή σε καταπονήσεις.
- Παραμένει ελαστικό ακόμη και σε -40°C.
- BAΦETAI.
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΜΟΝΑΔΕΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ

Ειδικό βάρος gr / cm 3 - 1.27
Σκληρότητα Shore Α - 30±5
Θερμοκρασία λειτουργίας °C - -40 έως +90°C
Θερμοκρασία εφαρμογής °C - +5 έως +40°C
Χρόνος σχηματισμού μεμβράνης min (23 °C, 50% RH) 120-240
Ταχύτητα ωρίμανσης mm/ημέρα (23 °C, 50% RH) 2-3mm/24h
Χρόνος αγγίγματος ώρες - 1
Επιμήκυνση κατά τη θραύση % ISO 8339 450%
Αντοχή σε εφελκυσμό N/mm2 ISO 8339 0.82
Συντελεστής σε επιμήκυνση 100% N/mm2 - 0,41
Επαναφορά % 100% έκταση για 24h >90%
Κινητικότητα Αρμού - - 25%
Συνεκτικότητα  / Θιξοτροπία - - Δεν κρεμάει
Τοξικότητα - - Δεν υπάρχουν περιορισμοί αφού πολυμεριστεί
Χημικές Ιδιότητες Λόγω της ευαισθησίας της πολϋουρεθάνης στις υπεριώδεις ακτίνες, οι ανοιχτές αποχρώσεις αλλάζουν χρώμα. Αυτή η αλλαγή στην εμφάνιση δεν τροποποιεί τις μηχανικές τους ιδιότητες ή τη στεγανότητα.

Εφαρμογή :
Θερμοκρασία εφαρμογής:

Σας προτείνουμε η θερμοκρασία εφαρμογής να κυμαίνεται μεταξύ +5 º C +40 º C. Σε κρύο καιρό, αποθηκεύστε τις συσκευασίες στους 20 ºC, πριν από τη χρήση.
Προετοιμασία αρμού:
Οι επιφάνειες αρμού που θα συγκολληθούν πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και απαλλαγμένες από σκόνες, λάδια, λιπαρές ουσίες, παλαιό στεγανωτικό και τυχόν ίχνη από ρύπους, που μπορεί να επηρεάσουν την επικόλληση. Οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται με διαλύτη με ένα καθαρό πανί. Για να απομακρύνετε τη σκόνη, χρησιμοποιήστε  πεπιεσμένο αέρα (χωρίς λάδια).
Αστάρωμα:
Το στεγανωτικό Hydroseal δεν απαιτεί συνήθως αστάρι για τα πιο κοινά υποστρώματα που χρησιμοποιούνται σε κτίρια. Στις περιπτώσεις των αρμών διαστολής με πορώδη υποστρώματα (πορώδες σκυρόδεμα), συνιστάται PU PRIMER. Το στεγανωτικό εφαρμόζεται 15 λεπτά με 3 ώρες μετά την εφαρμογή του ασταριού.
Διαστάσεις αρμών:
Η δυνατότητα κίνησης των στεγανωτικών, πρέπει να εξετάζεται και να συμφωνεί με τους τοπικούς κανονισμούς. Το πλάτος των αρμών πρέπει να είναι διπλάσιο από το βάθος, όταν το πλάτος είναι μεγαλύτερο από 20 χιλιοστά και ίσο με το βάθος, όταν το πλάτος είναι μικρότερο από 20 χιλιοστά. Το πλάτος των αρμών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 5 και μεγαλύτερο από 50 χιλιοστά.
Όπου απαιτείται ρυθμίζεται το βάθος της σφραγίσεως, όπου χρειάζεται, με κορδόνι διογκωμένου πολυαιθυλενίου, αποφεύγοντας έτσι και την πρόσφυση του υλικού στον πυθμένα, η οποία εμποδίζει την ελεύθερη παρακολούθηση των συστολοδιαστολών.  Αν το βάθος του αρμού δεν επιτρέπει την τοποθέτηση κορδονιού, συνιστάται η τοποθέτηση στον πυθμένα φιλμ πολυαιθυλενίου (RELEASE FILM) για την αποφυγή της προσφύσεως.

Εφαρμογή του στεγανωτικού:
1) Κόβουμε το ακροφύσιο λοξά για να σχηματίσει ένα άνοιγμα ανάλογο με το πάχος του αρμού.
2) Βάζουμε φυσίγγιο / σαλάμι στο πιστόλι χειρός ή αέρος και εφαρμόζουμε το σφραγιστικό στο αρμό.
3) Μετά την εφαρμογή εξομαλύνουμε την επιφάνεια του μη σκληρυμένου στεγανωτικού με μια σπάτουλα, ή ένα βρεγμένο πανί (με σαπουνόνερο) έτσι ώστε να σχηματισθεί μια ελαφριά καμπυλότητα στην επιφάνεια.

Για την καλή απόδοση είναι σημαντικό ότι το υλικό σφράγισης πρέπει να συνδέεται μόνο με τις δύο αντικριστές πλευρές του αρμού. Για να επιτευχθεί αυτό εγκαταστήσετε ένα εφεδρικό υλικό (πολυαιθυλένιο κλειστής κυψέλης ή ανοικτή αφρώδη πολϋουρεθάνη). Απλώστε το στεγανωτικό σε συνεχή λειτουργία φροντίζοντας να εξαλειφθούν όλοι οι θύλακες αέρα ή κενά. Δουλέψτε το σφραγιστικό με ελαφρά πίεση για να απλωθεί το υλικό μέσα στα διάκενα των αρμών και να αποκτήσει πρόσφυση στα χείλη του αρμού.
Η εργασία αυτή πρέπει να γίνεται με μια στεγνή σπάτουλα πριν από την σκλήρυνση της επιφάνειάς του.

1) Οι πορώδεις επιφάνειες από σκόνες, σαθρά, κλπ, με φύσημα με πιεσμένο αέρα. Οι μεταλλικές επιφάνειες καθαρίζονται από λιπαρές ουσίες με διαλύτη ή βενζίνη.
2) Όπου μας ενδιαφέρει το αισθητικό αποτέλεσμα, τοποθετείται αυτοκόλλητη χαρτοταινία (MASKING TAPE) και από τις δύο πλευρές του αρμού για την αποφυγή λερωμάτων, η οποία αφαιρείται μετά την σφράγιση.
3) Σε περίπτωση σφραγίσεως αρμών σκυροδέματος συνιστάται η επάλειψη των χειλέων των αρμών με ειδικό αστάρι (PU PRIMER) για την ενίσχυση της επιφάνειας προσφύσεως. Το σφραγιστικό τοποθετείται 15 λεπτά έως 3 ώρες μετά την επάλειψη του PRIMER.
4) Το πλάτος σφραγίσεως δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 5mm και να μην υπερβαίνει τα 5 cm. Το βάθος σφραγίσεως διαμορφώνεται στο ήμισυ του πλάτους για πλάτη μεγαλύτερα των 2cm και περίπου ίσο με το πλάτος για πλάτη μικρότερα των 2cm.
Σφράγιση:
1) Κόβεται το ακροφύσιο λοξά, έτσι ώστε να σχηματισθεί άνοιγμα ανάλογο με το πλάτος της σφραγίσεως.
2) Τοποθετείται η φύσιγγα σε χειροπίστολο ή αεροπίστολο και τοποθετείται το υλικό στον αρμό.
3) Διαμορφώνεται η επιφάνεια του υλικού με σπάτουλα, έτσι ώστε να σχηματισθεί ελαφρά αρνητικός μηνίσκος.
Το υλικό πρέπει να καθαριστεί πριν τον πολυμερισμό του με White spirit. Το πολυμερισμένο υλικό απομακρύνεται μηχανικά.

 

Κατανάλωση – Κλίμακα εφαρμογής:

Μέτρο κάλυψης 600cc σαλάμι:

DEPTH WIDTH 5mm 10mm 15mm 20mm 25mm
5mm 24 12      
10mm     4 3 2.4
15mm         1.6

 

Χρόνος διατήρησης:Το HYDROSEAL μπορεί να διατηρηθεί τουλάχιστον 12 μήνες σε χώρους με κανονική θερμοκρασία και υγρασία.

Ασφάλεια: Σε επαφή με τα μάτια και το στόμα χρησιμοποιείστε άφθονο νερό και απευθυνθείτε σε γιατρό   δείχνοντας την ετικέτα ή το δοχείο του προϊόντος. Τα χέρια να πλένονται με άφθονο νερό και σαπούνι. Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό όσο το υλικό είναι υγρό. Σε διαφορετική περίπτωση με διαλύτη. Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήσατε το αναλυτικό φύλλο δεδομένων ασφαλείας του προϊόντος (M.S.D.S.).     

Συσκευασία:Το Hydroseal διατίθεται σε συσκευασίες των 600 cc, σε φιλμ χαρτοαλουμινίου και φύσιγγα αλουμινίου των 300 cc. Συνήθη χρώματα μαύρο, γκρι, λευκό.

 

__________________________________________________________


Επιφύλαξη: Οι ανωτέρω παρεχόμενες πληροφορίες είναι βασισμένες στις μέχρι σήμερα γνώσεις μας και δεν αποτελούν Πιστοποιητικό του προϊόντος αφού το αποτέλεσμα εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο και τις μεθοδολογίες του εκάστοτε εφαρμοστή. Σκοπός μας είναι η γενική ενημέρωση του χρήστη και η παροχή πληροφοριών σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του υλικού. Η παραγωγός εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για παράνομη ή ακατάλληλη χρήση του προϊόντος.  Απαγορεύεται η αλλοίωση στοιχείων του παρόντος και αναδημοσίευσή  χωρίς  έγκριση από την εταιρεία.

 
SSL Certificates